Ohlédnutí za sezónou 2011/2012

17.09.2012 08:55
Začátek ligy se nám v září celkem podařil a díky 10 výhrám, 2 remízám a 4 prohrám jsme se umístili před zimní přestávkou na 4. místě tabulky. Což nám v tu chvíli zajišťovalo účast v playoff druhé ligy, ale ještě před námi byla druhá půlka soutěže.
Po zimní přestávce a užívání si volna a zimních radovánek jsme se 22. ledna opět pustili do bitvy o playoff a možný postup do 1. ligy RAFLu. Naše dobrá nálada bohužel byla hned po prvním hracím dnu pryč, protože jsme obdrželi dvě prohry a tím pádem 0 bodů do tabulky. Kde jsme se bohužel záhy ocitli na celkovém 5. místě, které již nezajišťuje postup do playoff a tak bylo naším jediným možným úkolem porazit ve zbývajících dvou hracích dnech všechny soupeře. Je vidět, že když nám teče do bot, umíme zabrat a tak jsme si po výhrách 19:4 nad Draky z Mimoně a 19:13 nad Satany z Bakova získali zpět naší čtvrtou příčku v tabulce. Nyní byl před námi poslední, ale o to víc důležitý zápas. Čekal na nás tým Kněžmost Butchers, se kterým jsme sehráli v první půlce soutěže dvě vyrovnaná utkání
( 13:13 a 16:16 ) a v této chvíli byl na celkovém třetím místě tabulky. A tak nám šlo nejen o výhru, ale zároveň o konečné umístění v tabulce po základní části a také výběr snazšího soupeře do playoff.
Díky senzačnímu výkonu gólmana Petra Stryhala a také dobře odvedené práci celého týmu se nám konečně podařilo tým z Kněžmosta porazit (15:10) a mohli jsme se tak radovat ze třetího místa 2. ligy a zároveň z postupu do playoff, kde nás čekal druhý tým tabulky Kopidlno.
V semifinále playoff s Kopidlnem jsme jasně ukázali, že chceme bojovat nejen o postup do 1. ligy, ale také o lepší než třetí místo v tabulce 2. ligy. Kopidlnu jsme nedali šanci a v nejkratší možné sérii třech zápasů jsme je dokázali porazit výsledky 17:13, 15:11 a 15:11. Jelikož v playoff dokázal i čtvrtý nasazený tým Kněžmost Butchers překvapit a porazit po pěti zápasech do té doby suverény základní části Squadru Juniors, čekala nás baráž o první ligu a zároveň také finále druhé ligy.
V baráži jsme se potkali s dvěma týmy první ligy, které skončili na posledním a předposledním místě (FBK Devils a FBK Cerberos) a také naším soupeřem z druhé ligy Kněžmostem. Hraje se bohužel jen jeden zápas s každým týmem a poté se počítají získané body. První dva postupují do první ligy a poslední dva zůstávají v lize druhé. V prvním zápase nás čekal poslední tým první ligy FBK Devils, ale hráči nám bohužel ukázali, že rozhodně florbal umí a nechtějí se první ligy vzdát. Po prohře 10:8 jsme se museli zaměřit na naše zbývající dva zápasy. Ve druhém kole jsme dokázali porazit FBK Cerberos 11:7 a hned jsme se ocitli zpátky ve hře o postup. V posledním zápase nás čekal Kněžmost a my jsme věděli, že je to pro nás jedinečná šance. Od začátku jsme se do soupeře zakousli a i přes jeho drtivý závěr se nám podařilo udržet vítězství (11:8) na naší straně. Nezbývalo než začít slavit náš postup do první ligy RAFLu a zároveň naše konečné první místo ve druhé lize.
V následující sezóně chceme i nadále pokračovat v naší hře a věříme, že se nám podaří udržet alespoň ve středu tabulky první ligy.

Pavel Šlechta
vedoucí týmu NO-RULES Sobotka